Fislisasworld

Direktlänk till inlägg 30 mars 2011

Första dagarna med våran prins Leo!

Av Malin - 30 mars 2011 12:34

Vart ska man börja?! ja i fredags var vi på min morfars begravning,sorligt var det men han har det mycket bättre nu iallafall. När vi kom därifrån så kände jag att det gjorde lite ont i ryggen men tänkte inte mer på det en stund,men sen blev det intensivare och ganska fort fattade jag att värkarna kommit igång. Vid halv elva ringde jag förlossningen och dom ville att vi skulle komma in så vi åkte på en gång,skönt att mamma,sven,frippe och christine var hos oss så vi kunde åka direkt. Vi var framme på sjukhuset vid kvart över elva och då var jag öppen ca 5 cm så jag gick och badade en stund och snabbt blev värkarna ännu värre så barnmorskan tog hål på hinnorna och då gick det fort sen,hade kraftiga värkar i en halv timme sen kände jag att jaq ville krysta,sagt och gjort,jag krystade ut Leo på en enda värk,barnmorskan som jobbat i ca trettio år hade aldrig varit med om liknande,en super mamma:) fast det är ju inte alltid bra att det går för fort heller. Lyckliga föräldrar var vi(och är naturligtvis) Han vägde 4280g och var 52,5 cm lång,en riktigt stor kille. På morgonen kom barnläkaren in för att kolla på honom och även ta ett prov som är nytt,ingen av tjejerna har gjort det,man mäter syrehalten i blodet och kan i tid upptäcka om det finns nåt fel på hjärtat. Leos värden var inte så bra så vi fick gå över till avdelning 45 som tar hand om nya bebisar som är sjuk,väl där lade dom han i ett rum fullt med maskiner,slangar osv överallt,dom tog en massa prover och vi kunde bara se på,jag kunde knappt hålla tillbaka tårarna. Dom röntgade lungorna och gjorde ultraljud på hjärtat,hjärtat såg bra ut förutom att höger sida var lite större men så kunde det vara på bebisar som är nyfödda,i ena lungan såg dom att det var nåt,förmodligen lite fosterhinna kvar,en infektion. Så han fick en liten mask så han fick andas syrgas,han fick även en slang i näsan så han kunde bli sondmatad,elektroder som mätte puls osv...och även en nål i handen som han får antibiotika genom och då kunde jag inte hålla mig längre,tårarna kom forsandes,rädd att förlora honom,började t om att blöda näsblod,tack och lov att jag har världens underbaraste och starkaste man vid min sida som kunde trösta mig,utan honom vet jag inte vad jag hade gjort.

Idag så är Leo bortkopplad från alla apparater,har bara nålen i handen kvar som han får medicin genom, han är i princip helt frisk,men dom ville att han skulle äta antibiotika kuren fullt ut,alltså i 7 dagar. Så nu får vi vara ute och gå vart vi vill,även åka hem men vi måste ju vara här elva på förmiddagen och elva på kvällen så det är lika bra att vi är kvar,blir sånt himla åkandes annars. Johan åkte hem till flickorna i morse,mamma var barnvakt,fredag- tisdag och igår kom pappa ner och var med dom:) Imorgon åker dom upp till naggen så Johan kan komma ner hit igen,Kåre kom imorse och hämtade vovvarna så dom har det bra även dom. Jag håller tummarna på att vi får åka hem på lördag,dom sa att ibland äter man en kur i 10 dagar men det behöver förmodligen inte Leo.

Nu ska jag vila lite medans prinsen sover.


Over And Out!

 
ANNONS
 
Ingen bild

Lisa Pähn

30 mars 2011 15:09

vilken pärs! skönt att det blir bättre. Bra jobbat Malin:)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Malin - 3 maj 2012 12:31

I juni förra året skrev jag mitt senaste inlägg. Tiden rinner iväg med fyra barn, hus, djur och allt. Nu när jag pluggar vet jag inte riktigt hur tiden ska räcka till. Tror jag räknade ut att det bara är fem veckor kvar innan sommarlov så nu blir det...

Av Malin - 28 juni 2011 11:46

Det här är tredje veckan som Johan är iväg och jobbar,första veckan var mamma här och förra veckan var vi hos henne i Lörstrand. Den här veckan är jag och barnen hemma själva och mycket har vi fått gjort,städat poolen,byggt ett baby-gym,rensat ogräs,...

Av Malin - 8 juni 2011 10:54

Jag har ju som ni alla vet fått fyra barn inom loppet av 6 1/2 år och min kropp ser inte ut som jag skulle vilja så nu har jag bestämt att jag ska börja träna på den nivå och tid jag kan. Har för tillfället slängt ihop ett väldigt enkelt schema bara ...

Av Malin - 28 februari 2011 12:56

Det är lite mindre än tre veckor till bebisen är beräknad alltså den 20:e Mars och jag börjar faktiskt bli lite nervös,mest för hur stor omställning det blir för resten av familjen. Förlossningen är jag inte speciellt nervös inför,jag tänker positivt...

Av Malin - 7 december 2010 16:33

Nu är det inte länge kvar till Julafton! Gud som jag längtar,mest efter julmaten men även bara att det är jul. I år har Johan bestämt att vi är hemma och dom som vill får komma till oss,mamma och Sven kommer dagen innan och stannar nog tills juldagen...

Presentation

Omröstning

Är du en hund eller katt människa?
 hund
 katt
 annat djur

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2011 >>>

Barnkollen

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Fislisasworld med Blogkeen
Följ Fislisasworld med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se